Honor heeft gisteren in Berlijn zichzelf gepresenteerd, inclusief de strategie voor Europa voor de komende tijd. Naast het introduceren van de Honor 6, het vlaggenschip voor de komende maanden, heeft het bedrijf ook een toestel met een erg scherpe prijs aangekondigd, de Honor 3C.

De Honor 3C is geen splinternieuw toestel, net zoals de Honor 6 is het een smartphone die het bedrijf nog op de plank had liggen. De Honor 3C is echter al wel wat ouder dan de Honor 6. De Honor 3C is in China al in december van 2013 op de markt gebracht en volgt bijna een jaar later pas in Europa.

Dat is uiteraard een flink gat qua lancering, maar Honor hangt aan dit toestel dan ook een scherp prijskaartje. De adviesprijs voor dit toestel zal 139,99 euro bedragen, de Honor 3C moet in november beschikbaar komen, wanneer precies in november is nog onduidelijk. Het gaat om een toestel met een schermformaat van 5 inch met een HD-resolutie (1280 x 720 pixels). Dat komt neer op 294 pixels per inch. Dat is zeer redelijk voor een toestel in deze prijsklasse.

Uiteraard zijn prestaties in het goedkopere segment nog weleens een probleem, men wil uiteindelijk geen toestel dat na het installeren van tien apps niet meer fatsoenlijk uit de voeten kan. Honor heeft gekozen voor een MediaTek-chipset in dit toestel, de MediaTek MT6582. Dit is een chip die we op Techzine al kennen, want ook Alcatel gebruikt deze chip in de One Touch Pop C7 (review) en One Touch Pop C9 (review). Uit de reviews van deze toestellen blijkt dat de systeemprestaties in orde zijn voor een toestel in deze prijsklasse, de grafische prestaties zijn iets minder maar zeker niet onder de maat.

Verder heeft Honor gekozen voor 2GB aan werkgeheugen, wat erg veel is in deze prijsklasse, plus 8GB aan opslagcapaciteit. Aan de achterzijde van dit toestel is een 8 megapixel-camera te vinden, die ook video’s kan opnemen in Full HD (1920 x 1080 pixels) met 30 frames per seconde. Aan de voorzijde is gekozen voor een 5 megapixel-camera. Dit toestel ondersteunt verder WiFi b/g/n en Bluetooth 4.0, twee simkaarten en 2G- en 3G-internet. De Honor 3C is helaas dus geen 4G-toestel.

Op het toestel is nog een verouderde versie van Android (4.2.2 Jelly Bean) aanwezig, alsook een oudere versie van Emotion UI, Honor gaat het toestel wel voorzien van updates.

Vergeleken met de eerder genoemde Alcatal OneTouch Pop C7 valt op dat de Honor 3C een paar tientjes duurder is. In ruil voor de hogere prijs krijgt men een beter scherm, betere camera’s, meer opslagcapaciteit, meer werkgeheugen en een langere accuduur. Daarnaast installeert Honor vooraf veel minder apps op zijn toestellen dan Alcatel en is de Emotion UI via thema’s flink aan te passen naar de smaak van de gebruiker, iets wat bij Alcatel veel lastiger is. Op papier is de Honor 3C dus een echte prijsvechter, je krijgt veel telefoon voor je geld. Binnenkort kan je op Techzine een volledige review van dit toestel verwachten.