1 min

De Chinese smartphonefabrikant Huawei heeft voor zijn tweede merk, Honor, de Honor 5C aangekondigd voor de Nederlandse en Belgische markt. De Honor 5C is een smartphone met een 5,2 inch Full HD-scherm met een metalen behuizing aan de achterzijde, de adviesprijs is slechts 199 euro.

Honor introduceert met de Honor 5C een smartphone met een metalen behuizing en een 5,2 inch Full HD-scherm tegen een zeer aantrekkelijk prijskaartje van 199 euro. Als we kijken naar de overige specificaties zien we een Kirin 650-processor, 2GB aan werkgeheugen en 16GB aan opslagcapaciteit. De opslagcapaciteit is daarnaast nog uitbreidbaar via een microSD-kaartje van maximaal 256GB.

De Kirin 650-chip is een midrange octacore-processor en beschikt over acht Cortex A53 rekenkernen waarvan vier met een kloksnelheid van 2,0 GHz en vier met een kloksnelheid van 1,7 GHz. Verder is er aan de achterzijde een een 13 megapixel camera aanwezig en aan de voorzijde een 8 megapixel camera.

Het toestel draait op Android 6.0.1 Marshmallow en daaroverheen Huawei’s eigen Emotion UI, versie 4.1. Honor kan met dit toestel ongetwijfeld hoge ogen gooien en flink wat toestellen verkopen, want de adviesprijs van dit toestel is met 199 euro wel erg laag.

Het toestel moet op korte termijn beschikbaar komen in de kleuren goud, zilver en zwart. De verkoop staat per direct in het Verenigd Koninkrijk en de Benelux moet snel volgen.