In de Nederlandse en Belgische Play Store werd kortstondig de Nexus 6 aangeboden, het toestel had een prijskaartje van 649 euro voor de 32GB-versie en 699 euro voor de 64GB-versie. Momenteel is het toestel niet meer te vinden in de Play Store, wanneer Google het toestel weer beschikbaar maakt in de Play Store is onduidelijk.

Google komt elk jaar met nieuwe Nexus-toestellen op de markt, gelijktijdig met nieuwe Android-versies. De fabrikanten die de Nexus-toestellen maken wisselen elkaar geregeld af, vorig jaar waren het Asus en LG die de Nexus-toestellen mochten maken, dit jaar is het de beurt aan HTC en Motorola.

Motorola heeft voor Google de Nexus 6 gemaakt, een smartphone met een 6 inch QHD-scherm (2560 x 1440 pixels), aan de binnenkant is ook gekozen voor zeer krachtige hardware. Het toestel valt duidelijk in de phablet-categorie, in de Verenigde Staten is het toestel inmiddels beschikbaar, in Nederland en België is het nog niet duidelijk wanneer het toestel precies verschijnt. Volgens de laatste geruchten moeten we tot 18 november wachten, in elk geval is het prijskaartje nu wel duidelijk, Google heeft een foutje gemaakt door kortstondig de Nexus 6 al aan te bieden in de Play Store voor 649 euro.