Motorola heeft vandaag de prijs van de Nexus 6 voor Nederland en België bevestigd, de 32GB-versie gaat 649 euro kosten. Het toestel moet eind november of begin december beschikbaar komen in de Benelux. De Nexus 6 is de eerste phablet in de Nexus-serie en heeft een schermformaat van 5,96 inch.

Afgelopen vrijdag dook de Nexus 6 al op in de Nederlandse en Belgische Google Play Store, toen werd geadverteerd met een prijs van 649 euro voor de 32GB-versie en 699 euro voor de 64GB-versie. Motorola heeft de prijs van de 32GB-versie nu bevestigd.

De Nexus 6, die door Motorola is gemaakt, beschikt over echte high-end specificaties. Zo is het toestel voorzien van een 5,96 inch QHD-scherm met een resolutie van 1440 bij 2560 pixels. Onder de motorkap bevindt zich een Snapdragon 805-chipset, die we ook al in de Galaxy Note 4 (review) tegenkwamen. Deze chipset staat garant voor goede prestaties.

De Nexus-serie kent een grote schare fans, wat voornamelijk komt doordat op deze toestellen de kale versie van Android wordt geïnstalleerd, zonder allerlei poespas van de fabrikant. In het geval van de Nexus 6 zal Android 5.0 Lollipop, de nieuwste Android-versie, zijn voorgeïnstalleerd. Deze nieuwe versie van Android heeft onder meer een compleet nieuw ontwerp gekregen.