1 min

We hoeven mogelijk niet lang meer te wachten op een nieuw topmodel van Huawei. Volgens het geruchtencircuit is het Chinese bedrijf van plan om de Ascend P8 tijdens de Consumer Electronics Show aan te kondigen, deze beurs wordt begin januari in Las Vegas gehouden.

Naast deze bewering zijn ook de eerste specificaties van de Ascend P8 opgedoken. De behuizing is grotendeels gemaakt van metaal en keramiek, waarmee Huawei meer inzet op hoogwaardige materialen. Het toestel zou worden uitgerust met een gebogen Full HD-scherm van 5,2 inch. Het betreft een zogeheten 2,5D-scherm, daarmee wordt bedoeld dat het scherm afgeronde zijdes heeft, zoals bijvoorbeeld het geval is bij de Apple iPhone 6 (review), Nokia Lumia 930 (review) en Samsung Galaxy Note 4 (review).

Verder kan de Ascend P8 volgens de geruchten beschikken over een chipset met een octa-core processor, deze wordt waarschijnlijk gemaakt door Huawei’s dochteronderneming HiSilicon. Vermoedelijk gaat het om de Kirin 930-chipset. Daar moet wel een kanttekening bij worden gezet: producent TSMC zou deze chip pas op z’n vroegst halverwege 2015 op grote schaal kunnen produceren.

De adviesprijs zou omgerekend zo’n 400 euro bedragen. Die adviesprijs komt overeen met die van de Ascend P7 (review), welke momenteel nog maar zo’n 290 euro kost.