1 min

Android 5.0 Lollipop is inmiddels enige tijd publiekelijk beschikbaar en nu komen ook de eerste bugs aan het licht. Vandaag betreft het een bug waardoor de camera geheel onbruikbaar wordt gemaakt. Een andere opmerkelijke bug heeft te maken met de multitaskfunctie.

De bug treedt op wanneer de zaklamp via de snelle instellingen wordt ingeschakeld en vervolgens lang genoeg ingeschakeld blijft zodat deze dankzij een timeout uitschakelt. Als dit scenario zich heeft voltrokken, zijn zowel de flitser als camera niet meer bruikbaar. Het probleem kan alleen worden opgelost door het toestel volledig opnieuw op te starten. Vooralsnog is alleen van de Google Nexus 5 (review) bekend dat deze met het probleem kampt. Er zijn nog weinig apparaten met Android 5.0 Lollipop beschikbaar.

Ook de multitask-omgeving werkt niet geheel vlekkeloos, ontdekte José Alvarez Núñez. Als in de applicatiewisselaar alle apps worden afgesloten en de omgeving vervolgens weer wordt geopend, verschijnen er willekeurige kaarten in het overzicht. In onderstaande video is dit te zien. De ene keer gaat het om een kaart met een wat vervaagde preview van een app, de andere keer gaat het weer om een systeemactiviteit die normaliter niet in het overzicht zou moeten verschijnen. De kaarten zijn weg te vegen, maar zullen nog een aantal keer verschijnen.

Gisteren werd ook duidelijk dat Nexus-apparaten na de update naar Lollipop geen mogelijkheid meer hebben om het geluid eenvoudig te dempen. Het lijkt erop dat Google dus nog het een en ander heeft op te lossen.