1 min

Bronnen van John Gruber melden dat de volgende iPhone voorzien wordt van een dubbele camera op de achterzijde. Met de nieuwe opstelling zou de kwaliteit van foto’s die van spiegelreflex-camera’s moeten benaderen.

Volgens de bron van Gruber zou de nieuwe iPhone de grootste sprong in camerakwaliteit tot op heden zijn. "Ik weet niet in hoeverre het ergens op slaat, maar ik begreep dat het gaat om een raar systeem met twee lenzen op de achterkant, waarbij de kwaliteit die van spiegelreflexcamera’s benadert", meldt Gruber.

Smartphones met twee camera’s op de achterkant zijn overigens niks nieuws. Al in 2011 recenseerde Techzine de HTC Evo 3D en LG Optimus 3D, die met behulp van een tweede camera 3D-beelden konden maken. Dit systeem werd geen succes.

Met de One M8 (review) deed HTC een nieuwe poging, waar we helaas opnieuw niet enthousiast van werden. Met de tweede camera kan de One M8 achteraf scherpstellen en een depth of field-effect creëren. Dat laatste is een kenmerkende eigenschap van spiegelreflexcamera’s.

Het kan zijn dat Gruber’s tip een dergelijke opstelling betreft, maar voorlopig blijft het gissen. De iPhone 6 (review) en iPhone 6 Plus (review) zijn pas enkele maanden op de markt en opvolgers worden pas in de tweede helft van 2015 verwacht.