2min Devices

‘Apple voorziet alle iPhone 7 Plus-modellen van dubbele camera’

De analist Ming-Chi Kuo heeft aan 9to5Mac laten weten dat Apple een aanpassing heeft doorgevoerd in de aankomende iPhone 7 Plus. Eerder meldde Kuo dat alleen een dure variant van de iPhone 7 Plus een dubbele camera zou krijgen, nu stelt Kuo dat alle iPhnoe 7 Plus-modellen een dubbele camera krijgen.

Kuo stelt dat Huawei met het nieuwe vlaggenschip, de Huawei P9, het voortouw heeft genomen in het neerzetten van een goede dubbele camera en dat Apple nu niet achter wil blijven en heeft besloten dan maar alle iPhone 7 Plus-modellen te voorzien van een dergelijke camera-opstelling.

Kuo verwacht verder dat meer fabrikanten zullen gaan volgen met dubbele camera’s en dit mogelijk een nieuwe trend gaat worden. Het grote voordeel van het gebruiken van twee camera’s is dat er meer details kunnen worden vastgelegd waardoor de foto’s scherper worden. Ook kunnen twee camera’s meer licht opvangen dan één waardoor de helderheid ook omhoog gaat. In het verleden boden smartphones met twee camera’s nog weleens de mogelijkheid om achteraf scherp te stellen, een feature die Apple mogelijk ook zal adopteren.

Apple zal door deze camera uitbreiding ook meer geld moeten uitgeven aan werkgeheugen aldus Kuo. Een iPhone 7 Plus met een dubbele camera heeft minimaal 3GB aan werkgeheugen nodig, wat 1GB meer is dan de huidige modellen. De iPhone 7 moet op cameragebied dus dadelijk echt het onderspit delven ten opzichte van de iPhone 7 Plus. Ook zijn er geruchten dat Apple aan een iPhone 7 Pro zou werken, maar wat we daarvan moeten denken of verwachten weten we niet.

Bron:9to5Mac