Qualcomm heeft bekendgemaakt dat het ook ARM-chips voor servers gaat produceren. Daarmee gaat de fabrikant de directe concurrentie aan met AMD en Intel. Qualcomm heeft momenteel veel succes met chips voor mobiele producten zoals smartphones en tablets. De meeste processoren voor servers komen nu bij AMD en Intel vandaan.

Qualcomm heeft besloten actief te worden in een nieuwe markt. Het bedrijf is al zeer succesvol in het maken van chips voor mobiele producten, maar wil nu ook chips voor servers gaan maken. Qualcomm is op dit moment marktleider op de mobiele markt, waar Intel al jaren probeert om aan te haken. Tot op heden heeft Intel hierbij nog weinig succes geboekt, maar nu draait Qualcomm als het ware de rollen om door chips voor servers te gaan produceren. De servermarkt is vooralsnog eentje waar Intel zeer dominant aanwezig is.

Er is geen planning bekendgemaakt voor wanneer Qualcomm de eerste chips voor servers op de markt wil brengen. Wel heeft het bedrijf aangegeven dat het wel even zal duren voordat het echt succesvol zal worden in de servermarkt. Qualcomm lijkt zich ervan bewust dat het een pittige strijd met Intel zal zijn.

Volgens de CEO van Qualcomm, Steve Mollenkopf, zal de servermarkt in 2020 goed zijn voor 15 miljard dollar aan omzet. Daar zou het bedrijf graag een stukje van binnenhalen. Facebook zou al interesse in de serverchips van Qualcomm hebben getoond.