Sony heeft vandaag een nieuw slim en waterdicht horloge aangekondigd. De SmartWatch 2 vormt Sony’s hernieuwde poging om de pols van de consument te veroveren. De SmartWatch 2 is een horloge dat bedoeld is als accessoire voor Android-telefoons.

Het polshorloge heeft een scherm van 1,6 inch. Dat scherm heeft een resolutie van 220 bij 176 pixels, wat neerkomt op een pixeldichtheid van ongeveer 176 pixels per inch. Ten opzichte van Sony’s originele SmartWatch is het scherm wat groter en scherper geworden. De omvang van het horloge blijft echter gelijk, Sony heeft de bezel rondom het scherm kleiner gemaakt.

Zoals we inmiddels al gewend zijn van Sony is de SmartWatch 2 water- en stofdicht. Sony claimt bovendien de langste accuduur op het gebied van smartwatches. In tegenstelling tot de originele SmartWatch beschikt dit horloge over een micro USB-poort, in plaats van een propriëtaire aansluiting. Het opladen van het horloge wordt dus een stuk eenvoudiger.

Dankzij ondersteuning voor NFC is het horloge makkelijk te verbinden met een smartphone. Sony heeft ook de interface op de schop genomen zodat deze meer lijkt op de gemiddelde Android-interface. De bekende Android-knoppen onder het scherm dragen hieraan bij.

De SmartWatch 2 moet in september in de winkels komen te liggen. Sony heeft tegenover Techzine aangegeven dat de smartwatch een prijs van 159 euro krijgt.

Update (11:54)
Prijs in artikel verwerkt.