Het geruchtencircuit draait weer op volle toeren nu volgende maand de Consumer Electronics Show (CES) plaatsvindt in Las Vegas en begin maart de Mobile World Congress in Barcelona. Upleaks meldt nu op Twitter dat HTC’s nieuwe vlaggenschip de naam Hima draagt en dat HTC vasthoudt aan een schermdiagonaal van 5 inch met een Full HD-resolutie.

Afgelopen maandag schreven we nog over de mogelijke specificaties van de HTC One M9 op basis van Chinese geruchten, maar de tweet van Upleaks spreekt die tegen. Wie er de waarheid spreekt is onduidelijk. Volgens Upleaks draagt het nieuwe vlaggenschip de naam HTC Hima, of dat een codenaam of de definitieve naam is, is onduidelijk. Wel laat Upleaks andere specificaties zien dan de geruchten uit China.

Zo zou HTC niet kiezen voor een 5,5 inch QHD-scherm, maar voor een 5 inch Full HD-scherm en ook zal er geen Qualcomm Snapdragon 805 maar een Snapdragon 810-chip in het nieuwe vlaggenschip worden geplaatst, aldus Upleaks. Zelfs over de camera zijn de berichten het niet eens, de Chinese bronnen maakten melding van 16 megapixels terwijl Upleaks stelt dat er een 20,7 megapixel-camera in het toestel zal worden geplaatst.

Verder meldt Upleaks dat er 3GB aan werkgeheugen in het toestel zal zitten en er aan de voorkant een 13 megapixel-camera wordt of een Ultrapixel-camera van 4 megapixel geplaatst. De accucapaciteit zou 2840 mAh bedragen en het toestel draait uiteraard op Android 5.0 en Sense 7.0.

Welke van de twee bronnen de waarheid spreekt is niet duidelijk, maar als veel smartphone-fabrikanten hun vlaggenschepen gaan voorzien van schermen van 5,5 inch, dan is het mogelijk wel verstandig als er tenminste één fabrikant is die daarvan afwijkt en vasthoudt aan een formaat van 5 inch.