1 min Devices

Microsoft’s spraakassistent ondersteunt nieuwe talen

Microsoft’s spraakassistent Cortana krijgt ondersteuning voor vier nieuwe talen gekregen. Helaas behoren Nederlands gesproken commando’s nog niet tot de mogelijkheden, mensen die de Duitse, Franse, Italiaanse of Spaanse taal machtig zijn kunnen in de toekomst wel aan de slag in hun eigen spraak.

In een nieuwe preview van Windows Phone heeft Cortana ondersteuning voor Duits, Frans, Italiaans en Spaans gekregen. De spraakassistent van Windows Phone was vooralsnog enkel beschikbaar in het Chinees en Engels. Omdat het momenteel enkel om een preview voor ontwikkelaars gaat, kan het nog wel even duren voordat de normale gebruiker met de nieuwe ondersteuning aan de slag kan.

Met de uitrol van de preview hoopt Microsoft ontwikkelaars alvast zover te krijgen om Cortana uit te proberen in de andere talen. Op die manier kan de ontwikkeling van de nieuwe talen voor Cortana in een stroomversnelling geraken. Hoe meer Cortana gebruikt wordt, hoe bekwamer de dienst wordt, meldt Marcus Ash van Microsoft.

Cortana zal ook in de desktopversie van Windows worden geïntegreerd. Eerder vandaag verscheen een artikel met een preview van Cortana in Windows 10.

Bron:CNET