1 min

Vanaf vandaag is het mogelijk om toestellen met een verouderde Android-versie het uiterlijk van Android 5.0 Lollipop te geven. Daarvoor is de installatie van de Google Now Launcher en de nieuwe Google Search-app nodig.

Android-gebruikers die graag bij de tijd willen zijn zullen er ongetwijfeld mee bekend zijn: Google brengt een update voor het besturingssysteem uit, maar je kan vaak nog vele maanden wachten totdat de update ook voor jouw toestel klaarstaat, tenzij je een Nexus hebt. Dat is vooralsnog niet anders met Android 5.0 Lollipop (review), dat volgens de meest recente cijfers nog niet eens op 0,1 procent van alle Androids is geïnstalleerd.

Aangezien Lollipop een nieuw uiterlijk met zich meebrengt is dit voor gebruikers nog net een stukje vervelender, omdat je telefoon misschien achterhaald aandoet. Maar wees niet getreurd: door de Google Now Launcher en de Google Search-app naar de nieuwste versie te brengen zet je weer een stap in de goede richting en krijg je nieuwe animaties, de nieuwe zoekbalk en het nieuwe applicatie-overzicht.

Voorheen imiteerde de Google Now Launcher gewoon de Android-versie die op je toestel stond, nu wordt bij Android 4.1 tot en met Android 4.4 het uiterlijk van Lollipop gehanteerd. Functioneel gezien mis je natuurlijk nog steeds heel wat dingen en zaken als apps en het notificatievenster blijven hun huidige uiterlijk behouden.

De Google Now Launcher en Google Search-app zijn te downloaden vanuit de Play Store.