1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

Op het internet zijn steeds meer klachten over een specifiek probleem van de Google Nexus 6 terug te vinden. Gebruikers klagen dat de vastgelijmde achterzijde van het toestel loslaat, de oorzaak zou kunnen zitten in de lijm of het opzwellen van de accu.

Motorola, de maker van de Google Nexus 6, is volgens Times of India op de hoogte van de loslatende achterkanten en vervangt toestellen zonder morren. De fabrikant heeft in een tweet aan een getroffen gebruiker laten weten dat er al enkele meldingen van het probleem waren binnengekomen, opmerkelijk was echter dat het voor deze gebruiker al de tweede maal was. Motorola houdt het op "pech".

Bij een andere gebruiker bleek de accu sterk op te zwellen, waardoor de achterkant uit het toestel werd gedrukt. Dit zou bij alle getroffen gebruikers de oorzaak kunnen zijn, maar het is ook mogelijk dat de gebruikte lijm niet goed genoeg werkt of niet tegen kou kan. Veel meldingen komen vanuit landen waar het nu koud is, zoals Canada. Motorola heeft in de verklaring niks vermeld over een oorzaak en wat er precies voor mankement is.