De voormalige CEO van Motorola, Dennis Woodside, heeft laten weten dat het deukje op de achterkant van de Nexus 6 waar nu het Motorola-logo in staat, bedoeld was voor een vingerafdruksensor. Het probleem was alleen dat Motorola geen goede fabrikant kon vinden voor deze sensor en uiteindelijk heeft besloten de sensor te schrappen.

Motorola introduceerde al in 2011 op de Motorola Atrix 4G een vingerafdruksensor, destijds gebruikte Motorola hiervoor het bedrijf Authentec. Over die vingerafdruksensor was Motorola ook enorm te spreken, het probleem is alleen dat die fabrikant in 2012 werd overgenomen door Apple. Volgens Woodside heeft Apple daarmee een goede koop gedaan want Authentec maakt volgens hem echt de beste vingerafdruksensor, alle andere die Motorola heeft uitgeprobeerd voor de Nexus 6 voldeden niet aan de eisen. Aangezien Motorola geen goed alternatief kon vinden voor de vingerafdruksensor van Authentec heeft het uiteindelijk moeten besluiten om de feature achterwege te laten. Het wilde het toestel niet uitrusten met een sensor die simpelweg te kort schiet, zoals bijvoorbeeld het geval was bij de HTC One Max.

Wat wij ons op de redactie afvragen is of er voor de Motorola Moto X (2014) ook een vingerafdruksensor gepland stond, die heeft namelijk ook zo’n rondje op de achterkant. Helaas zegt Woodside daar niets over.

Authentec levert inmiddels geen vingerafdruksensors meer aan derden, zij produceren enkel en alleen nog vingerafdruksensors voor Apple’s producten. Op de Techzine-redactie zijn we van mening dat de vingerafdruksensor van de Huawei Ascend Mate7 (review) niet onder doet voor die van Apple. Bij dezen sturen we Motorola dan ook naar het bedrijf Fingerprintcards en hun FPC1020-sensor.