Volgens Digitimes gaat Apple later dit jaar de prijzen van de Macbooks verlagen, dat meldt de website op basis van bronnen uit de industrie. Apple komt binnenkort waarschijnlijk met een 12 inch Macbook Air, dit nieuwe model zal voorzien zijn van een nieuw ontwerp en een scherm met een hogere resolutie. De komst van het 12 inch model zorgt ervoor dat de prijzen van de 11 en 13 inch zullen dalen.

De introductie van het langverwachte 12 inch model van de Macbook Air gaat er volgens Digitimes voor zorgen dat het 11 en 13 inch model goedkoper worden. Reden hiervoor is dat de hardware en het scherm van het 12 inch model beter worden dan het bestaande 11 en 13 inch model.

Of de prijzen van de Macbook Pro’s ook op de schop gaan is niet helemaal duidelijk. Daarvan voert Apple een 13 en 15 inch model. Volgens Digitimes zal de prijsdaling ervoor gaan zorgen dat de Apple Macbooks beschikbaar komen voor een breder publiek en dat de verkopen zullen stijgen. Apple zou volgens Digitimes rekenen op een stijging van 10 tot 15 procent. Daarmee zou Apple in 2015 zo’n 20 tot 23 miljoen Macs gaan verkopen, het afgelopen jaar verkocht Apple 19,59 miljoen Mac-computers.

De geruchten over een 12 inch Macbook Air doen inmiddels al jaren de ronde, maar echt bewijs is nooit geleverd voor de ontwikkeling van een dergelijke Macbook. In de komende maanden zal moeten blijken of de bronnen van Digitimes het bij het juiste eind hebben.