2min

Op 1 maart presenteert Samsung de Galaxy S6 tijdens het unpacked-evenement in Barcelona. Hoesjesfabrikant Verus gooit nu roet in het eten door een afbeelding uit te laten lekken met het ontwerp van de Galaxy S6. Op de afbeeldingen zijn zowel de Galaxy S6 als de Galaxy S Edge te zien, daaruit blijkt dat er een Edge komt voor zowel links- als rechtshandige mensen.

Op de afbeelding zijn vijf toestellen te zien, het eerste toestel helemaal links lijkt de Galaxy S6 te zijn, de opvolger van de Samsung Galaxy S5 (review). Het toestel is naar verluidt een stuk dunner dan de Galaxy S5, waarschijnlijk 6,91mm. Dat zou ook verklaren waarom de camera een stuk verder uit de behuizing steekt. Apple heeft de iPhone 6 ook ongeveer zo dun gemaakt en ook dat bedrijf moest de camera flink laten uitsteken. Op de Techzine-redactie zijn we daar geen voorstander van omdat het toestel dan niet vlak op tafel kan liggen en de camera sneller beschadigd.

Als we de foto’s verder bestuderen valt op dat de LED-flitser en hartslagsensor voortaan naast de camera zitten in plaats van eronder.

Samsung Galaxy S Edge voor zowel links- als rechtshandige

Verder zien we op de foto twee toestellen met een hoesje eromheen, het tweede en derde toestel. Vervolgens zijn het vierde en vijfde toestel een Galaxy S Edge. Het is namelijk goed te zien dat bij beide toestellen een kant is afgerond. Als je echter goed kijkt zie je dat bij het vierde toestel de rechterzijde is afgevlakt en bij het vijfde toestel de linkerkant. Het lijkt erop dat Samsung de nieuwe Edge uitbrengt voor zowel links- als rechtshandige.

Wat ook nog zou kunnen maar wat wij niet verwachten is dat het vierde toestel aan beide kanten is afgerond. De reden waarom wij dat niet verwachten is omdat het vijfde toestel op de foto dan wel aan de rechterkant zou zijn afgerond. Er zijn nou eenmaal meer rechtshandige mensen op de wereld dan linkshandige.

Op de vijfde foto is tot slot ook nog een vingerafdruksensor te zien. We kunnen helaas niet opmaken of dit wederom een scanner is waar je je vinger overheen moet bewegen of dat het erop leggen al voldoende is zoals bij de iPhones en Huawei Mate7.

Wat betreft de behuizing van de toestellen lijkt Samsung aan de zijkanten in elk geval metaal te hebben gebruikt, waar de achterkant van gemaakt is durven we niet te zeggen. Het is in elk geval niet meer het plastic putjes patroon wat voorheen werd gebruikt, mogelijk is dit ook metaal.