2min

Op basis van alle geruchten lijkt de Samsung Galaxy S6 eindelijk een metalen behuizing te gaan krijgen. Deze lijn wordt echter doorgetrokken, ook de high-end tablets van Samsung, de Galaxy Tab S-serie, krijgt volgens anonieme bronnen de nodige updates dit jaar.

Samsung zou voornemens zijn om de volgende generatie Galaxy Tab S-tablets te voorzien van een dunne metalen behuizing, nog dunner dan de iPad Air 2 van Apple die slechts 6,1mm dik is. Verder zou het bedrijf gebruik gaan maken van verbeterde AMOLED-schermen met een hoge schermresolutie, maar belangrijker nog, de formaten zouden op de schop gaan. In plaats van 8,4 en 10,5 inch schermen zou Samsung dit jaar kiezen voor 8,0 en 9,7 inch-schermen. Daarnaast gaat de aspect ratio op de schop, Samsung zou willen afstappen van 16:10 en dezelfde aspect ratio als Apple willen gaan gebruiken, 4:3.

De iPads van Apple gebruiken als sinds de introductie de 4:3 aspect ratio en daardoor zijn de tablets wat vierkanter dan die van Samsung. Die van Samsung zijn meer een rechthoek. De 16:9 en 16:10-aspect ratio worden veel gebruikt bij de productie van films. Een tablet wordt echter voor veel meer doeleinde gebruikt dan film kijken en voor veel andere toepassingen is 4:3 een prettigere aspect ratio.

Als Samsung deze aanpassingen inderdaad gaat doorvoeren dan schuift het qua tablets een flink stuk op in de richting van Apple. Mogelijk leidt dat ook weer tot nieuwe frustratie tussen de bedrijven omdat de producten dan meer overeenkomen dan in het verleden. Aan de andere kant heeft Apple afgelopen jaar eindelijk toe moeten geven dat schermen groter dan 4 inch wel degelijk werken voor een smartphone. Vooralsnog zijn het nog geruchten van bronnen van Sammobile, maar deze site beschikt vaak wel over juiste informatie.