1 min

In de toekomst zal Samsung mogelijk een aanzienlijke wijziging doorvoeren bij tablets. In plaats van een breedbeeld-scherm zal de Zuid-Koreaanse fabrikant in de toekomst mogelijk voor een 4:3-paneel kiezen.

Al sinds de eerste iPad hanteert Apple schermen met een 4:3-verhouding. Dat heeft als grootste voordeel dat de gebruiker de tablet zowel in portret- als landschapsmode kan gebruiken. Bij tablets met een langwerpiger scherm is één van beide standen doorgaans een stuk minder prettig. Google koos er bij de Nexus 9 onlangs ook voor om een 4:3-verhouding te kiezen.

Volgens SamMobile zal Samsung het voorbeeld van Apple en Google mogelijk volgen en nieuwe tablets eveneens van een 4:3-verhouding voorzien. Doorgaans zit SamMobile wel goed met informatie over onaangekondigde producten, maar zoals bij elk gerucht het geval is: een bedrijf kan nog van gedachten veranderen en het kan uit de lucht gegrepen zijn.

Het gaat hierbij specifiek om tablets met typenummers SM-T35x, SM-T55x, SM-P35x en SM-P55x. De 35x-modellen zouden een schermgrootte van 8 inch hebben, terwijl de 55x-modellen een scherm van 9,7 inch bevatten. Alle modellen bevatten een Snapdragon 410-chipset, welke 64bit-commando’s ondersteunt.

Naar verwachting worden deze nieuwe tablets in het tweede of derde kwartaal van dit jaar aangekondigd, pas na het Mobile World Congress in maart.