Google gaat binnenkort een nieuwe Chromebook Pixel-laptop beschikbaar maken in een beperkte oplage. Dat werd duidelijk tijdens een presentatie van Renee Nieme, een topvrouw bij Google’s Android en Chrome global business-divisie. Hoe Google de Chromebook beschikbaar gaat stellen is niet duidelijk, mogelijk aan de deelnemers van Google I/O later dit jaar.

De eerste Chromebook Pixel was op basis van de hardware een high-end laptop met daarop Chrome OS geïnstalleerd. Iets wat eigenlijk nooit voorkomt omdat Chromebooks vaak beschikken over goedkope minder krachtige hardware omdat Chrome OS niet zoveel rekenkracht nodig heeft. De Pixel was ook bedoeld voor ontwikkelaars en die hebben wel baat bij meer rekenkracht.

Google werkt nu aan een nieuwe Pixel, de Pixel 2. Deze nieuwe Pixel 2 is opnieuw voor ontwikkelaars bedoeld en een proof of concept, aldus Nieme. Waarmee ze wil zeggen dat Google laat zien wat er mogelijk is met Chromebooks in de hoop dat fabrikanten het voorbeeld overnemen. Hoe de hardware van deze Chromebook eruit komt te zien is nog onduidelijk, maar de Pixel 2 zou hetzelfde ontwerp houden en wederom een 12,85 inch scherm hebben met een zeer hoge schermresolutie. Verder zou Google de Chromebook willen voorzien van USB-poorten van het nieuwe type-c, daarbij maakt het niet meer uit hoe je de kabel erin steekt, het past altijd. Verder wordt er inmiddels druk gespeculeerd over welke Intel processor er gebruikt gaat worden, zelfs Skylake wordt al genoemd.

De eerste Pixel werd uitgedeeld tijdens Google I/O en kwam later ook beschikbaar in de webshop van Google in de Verenigde Staten. Het beschikbaar maken van de eerste Pixel voor verkoop was oorspronkelijk nooit de bedoeling, maar door de grote vraag van gebruikers werd daar gehoor aan gegeven. De nieuwe Pixel komt in een beperkte oplage beschikbaar, waardoor het erop lijkt dat Google deze wederom zal uitdelen tijdens Google I/O. Gebruikers zullen zich dan wederom moeten laten horen als ze de nieuwe Pixel willen kopen.

Lees onze review van Chrome OS