1 min

HTC heeft zojuist een nieuwe wearable geïntroduceerd, de HTC Re Grip, een smartband om je sportactiviteiten en slaapgedrag mee in de gaten te houden. De HTC Re Grip is ook in staat om sportactiviteiten samen met maximaal 20 vrienden te doen.

De HTC Re Grip is een wearable die niet zozeer bedoeld is voor het dagelijks leven maar meer voor je sportactiviteiten. Door alle features die HTC in de smartband heeft gestoken is dat ook terug te zien in de accuduur, als je gaat sporten en de smartband al je bewegingen laat monitoren dan gaat de accu slechts 5 uur mee. Dit komt onder andere door het AMOLED-scherm maar ook door de GPS-chip die in de smartband zit verwerkt.

HTC durft zelfs zover te gaan dat je dure personal trainer de deur uit kan met deze smartband. Daarvan zijn wij nog niet overtuigd, maar de presentatie van HTC was ook erg kort omtrent dit nieuwe product. Het AMOLED-scherm op de bovenkant van de smartband is 1,8 inch groot en de accucapaciteit is 100 mAh. In stand-by gaat de accu overigens twee dagen mee.

Verder heeft HTC de smartband waterbestendig gemaakt (IP57) en is de smartband niet alleen compatible met Android maar ook met iOS. Het prijskaartje van de smartband is nog niet bekend evenals de beschikbaarheid. De Amerikaanse afdeling van HTC meldt inmiddels dat het product in het voorjaar beschikbaar moet komen.