1 min

Het gerucht gaat dat Google aan een speciale Android-versie werkt voor virtual reality-brillen. Dat meldt The Wall Street Journal op basis van twee anonieme bronnen. Een speciale Android-versie voor VR-brillen klinkt niet ongeloofwaardig gezien het aantal fabrikanten dat bezig is met virtual reality. Mogelijk dat Google deze versie presenteert tijdens Google I/O eind mei.

Google zou een team van ontwikkelaars hebben samengesteld om een speciale versie van Android te ontwikkelen die helemaal is gericht op het gebruik in virtual reality brillen. Volgens de bronnen van de WSJ zouden er tientallen ontwikkelaars in het team zitten. Het team zou worden geleidt door Clay Bavor en Jeremy Doig, Bavor was verantwoordelijk voor Google Cardboard. Dat is een kartonnen bril waar je een smartphone in kan schuiven als scherm. Google wilde niet reageren op vragen van de WSJ, maar dat is een redelijk standaard antwoord op geruchten.

De speciale versie van het besturingssysteem zal zodra het is afgerond beschikbaar worden gesteld aan de Android-fabrikanten die momenteel virtual reality-brillen ontwikkelen. Of die fabrikanten ook zitten te wachten op nog een speciale Android-versie is onduidelijk. Het is de zoveelste variatie van Android, Google heeft al versies voor smartphones en tablets maar ook voor auto’s, televisies en wearables.

Op dit moment werken HTC, LG, Microsoft, Oculus Rift, Samsung en Sony aan virtual reality-brillen. Daar komen ongetwijfeld nog enkele fabrikanten bij in de toekomst.