1 min

Vandaag heeft HP aan Techzine laten weten dat het gaat samenwerken met het audiobedrijf Bang & Olufsen. De audiotechnologie van Bang & Olufsen zal zijn weg gaan vinden naar pc’s, laptops en tablets van HP. Ook zullen HP-producten beter gaan samenwerken met producten van Bang & Olufsen zoals B&O Play.

HP werkte voorheen samen met Beats Audio, maar nu dat bedrijf is overgenomen door Apple is er een einde gekomen aan deze samenwerking. In de nieuwe producten van HP was ook al geen Beats Audio meer te vinden, dat gat wordt nu dadelijk opgevuld door Bang & Olufsen (B&O). Bang & Olufsen gaat allerlei verschillende producten van HP voorzien van zijn audiotechnologie, de producten van HP worden nauwkeurig op maat afgesteld door B&O. Het is niet voor het eerst dat B&O zijn technologie in bijvoorbeeld laptops stopt, eerder deed het bedrijf dat voor Asus, aan die samenwerking lijkt nu een eind gekomen.

De bedrijven laten weten dat bij het ontwerpen van de moederborden meer rekening zal worden gehouden met de audio. Zo zullen alle audio-gerelateerde onderdelen apart op het moederbord worden geplaatst zodat ze geen last kunnen hebben van interferentie van andere onderdelen. De onderdelen worden min of meer geïsoleerd op het moederbord, voor hoever dat mogelijk is. Naast de hardwarematige aanpassingen komt er natuurlijk veel meer kijken bij de afstelling van de producten. Op de producten van HP zal een controle panel van B&O worden meegeleverd waarmee de gebruiker ook meer controle krijgt over zijn audio-instellingen.