1 min

De introductie van de Apple Watch op de Nederlandse markt is opnieuw een stuk dichterbij gekomen nu Apple ondersteuning heeft toegevoegd voor de Nederlandse taal. Zo is het nu onder andere mogelijk om Siri in het Nederlands aan te roepen. Naast ondersteuning voor het Nederlands zijn er ook enkele andere verbeteringen toegevoegd.

In totaal zijn er met de update zes talen toegevoegd waaronder dus het Nederlands. Mensen die gebruik maken van Siri op hun iPhone kunnen nu in het Nederlands de assistent aanroepen. Apple voegde in iOS 8.3 ondersteuning voor de Nederlandse taal toe aan Siri, sindsdien kan de assistent in het Nederlands gebruikt worden op de iPhone en iPad. Met deze update kan de Apple Watch dus ook in het Nederlands gebruikt worden.

Verder zijn er wat algoritme verbeteringen toegevoegd aan de Apple Watch, zo worden de calorieën tijdens het fietsen en indoor roeien beter berekent.

De grote vraag is natuurlijk wanneer de Apple Watch ook in Nederland verkrijgbaar zal komen, geruchten wezen eerder al op juni wat zeker niet onmogelijk is. Op dit moment is de Apple Watch te verkrijgen in slechts enkele landen waaronder de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk, Duitsland en Frankrijk.