2min Devices

‘Verkoopverwachting Samsung Galaxy S6 is 55 miljoen stuks in 2015’

Samsung zelf doet er nog geen uitspraken over maar de analisten van DRAMexchange durven wel een voorspelling te doen. Zij verwachten dat de Samsung Galaxy S6 het erg goed gaat doen nu de smartphone goed is ontvangen door consumenten, zij verhogen de verwachting met 20 procent tot 55 mljoen exemplaren alleen voor dit jaar.

DRAMexchange is onderdeel van het veel grotere onderzoeksbureau Trendforce. Waar vorig jaar de geluiden steeds negatiever werden over de Galaxy S5 naarmate de tijd vorderde is dat nu andersom. Naarmate de tijd vordert komen er steeds meer positieve geluiden over de Samsung Galaxy S6 en Galaxy S6 Edge. Zo waren er al geruchten dat Samsung de productie flink heeft opgeschroefd om aan de vraag te kunnen voldoen.

De toestellen liggen vanaf 10 april in de winkels en DRAMexchange verwacht dat Samsung in het tweede kwartaal al 22 miljoen exemplaren zal verkopen van de Samsung Galaxy S6 en Galaxy S6 Edge. Dat is al vijf miljoen meer dan in eerdere schattingen. Verwacht wordt dat Samsung in het derde kwartaal zal komen tot 16,2 miljoen exemplaren gevolgd door 12,5 miljoen exemplaren in het vierde kwartaal.

Natuurlijk zijn dit slechts schattingen door een extern bedrijf, maar het laat wel zien dat het nieuwe vlaggenschip van Samsung goed is ontvangen en dat de innovaties van het Zuid Koreaanse bedrijf effect hebben gehad. Het bedrijf heeft ook wat recht te zetten na vorig jaar en dat lijkt vooralsnog te gaan lukken.

Lees ook onze preview van de Samsung Galaxy S6 (Edge).

Bron:KoreaHerald