‘Providers kopen 20 miljoen Galaxy S6-toestellen voor lancering’

Volgens de KoreaTimes heeft Samsung inmiddels 20 miljoen exemplaren van de Galaxy S6 verkocht aan telecomproviders over de hele wereld. Daarmee zou de Galaxy S6 het beter doen dan al zijn voorgangers. Volgens geruchten werden er van de Galaxy S5 slechts 12 miljoen stuks verkocht voor de lancering.

De 20 miljoen exemplaren die Samsung heeft verkocht is het aantal dat de providers hebben afgenomen. De verkoop aan consumenten moet nog beginnen, het toestel gaat pas 10 april in de verkoop. Wel lopen er bij veel telecomwinkels een zogenaamde preorder-actie. Ook Samsung zelf heeft een preorder-actie op de website lopen, daarmee wist het bedrijf in de eerste 12 uur 25.000 exemplaren te verkopen in Nederland. Ook dat aantal was al ontzettend hoog.

Van de 20 miljoen toestellen die Samsung heeft verkocht zouden er 15 miljoen een Galaxy S6 zijn en 5 miljoen een Galaxy S6 Edge. Daarmee lijken de providers erop te rekenen dat slechts 1 op de 4 consumenten zal kiezen voor een S6 Edge en de rest voor de normale S6 gaat. Of dat ook het werkelijke cijfer gaat worden zal moeten blijken na 10 april.

Dat de Galaxy S6 goed wordt ontvangen door de telecomproviders is helemaal niet zo vreemd. Samsung heeft dit jaar het nodige recht te zetten, nadat de verkopen van de Galaxy S5 vorig jaar ver achterbleven op de verwachtingen. Het bedrijf heeft dit jaar dan ook flink wat innovaties toegevoegd aan het nieuwe vlaggenschip. Er is afscheid genomen van het plastic en de behuizing is nu gemaakt van glas en metaal, wat de bouwkwaliteit enorm ten goede komt. Verder kan het toestel een stuk sneller worden opgeladen en ondersteund het alle standaarden voor draadloos opladen, ook heeft Samsung de kwaliteit van de camera flink verbeterd. Voor een volledige preview lees onze hands-on van de Galaxy S6.

Bron:KoreaTimes