2min

De CEO van Samsung heeft laten weten dat de Galaxy Note 5 niet eind juli zal verschijnen of worden gepresenteerd. Daarmee lijkt de Galaxy Note 5 gewoon weer tijdens de IFA te verschijnen. Verder zijn er bronnen die melden dat Samsun werkt aan een speciale cover voor de Galaxy Note 5 waarmee het toestel een fysiek toetsenbord krijgt.

Eerder deze week dook het gerucht op dat Samsung de lancering van de Galaxy Note 5 naar voren ging halen om beter te kunnen concurreren met Apple. Het bedrijf zou meer tijd willen creëren tussen de lancering van de Note 5 en de volgende iPhone-phablet, waarschijnlijk de iPhone 6S Plus. De CEO van Samsung, JK Shin, heeft dat gerucht nu vrijwel volledig ontkracht door te stellen dat de Note 5 niet eind juli zal verschijnen.

Verder duikt vandaag het gerucht op dat Samsung zou werken aan een speciale toetsenbordcover voor de Galaxy Note 5 waarmee er een fysiek toetsenbord wordt toegevoegd aan het toestel. Daarmee zou na jaren van afwezigheid het fysieke toetsenbord weer kunnen terugkeren op de smartphonemarkt.

Eigenlijk is BlackBerry nog de enige fabrikant die zich durft te wagen aan een fysiek toetsenbord, maar dat merk is de afgelopen jaren vrijwel van het toneel verdwenen.

Volgens geruchten krijgt de Galaxy Note 5 een scherm van 5,4 of 5,5 inch. Verder gaat het gerucht dat de Note 5 Edge geen S-Pen (stylus) meer krijgt. In onze optiek een beetje vreemd want dan doet het toestel de naam Note geen eer meer aan. Het zou ons dan ook verbazen als dat gerucht blijkt te kloppen. Wel zien we een probleem als Samsung deze keer beide zijdes wil afronden van de Galaxy Note 5 Edge, want dan blijft er inderdaad weinig ruimte over voor de S-Pen. De vraag is dus wat Samsung belangrijker vind, twee afgeronde zijkanten of een S-Pen? Beide lijkt ons erg lastig gezien de beperkte ruimte in het toestel.