2min

Tags in dit artikel

, , , ,

Google gaat deze week tijdens Google I/O waarschijnlijk de aankondiging doen dat Nexus-toestellen een update-garantie krijgen voor systeemupdates van minimaal twee jaar na lancering. Voor beveiligingsupdates zou een garantie worden gegeven van drie jaar.

Het is Android Police dat op basis van bronnen beweerd dat Google met een update-garantie komt. Vanuit Google is het een goede zaak dat het bedrijf meer zijn best doet om gebruikers de beste Android-ervaring te bieden. Behalve het leveren van updates is het ook van belang hoe snel de updates beschikbaar komen, in het geval van de Nexus-toestellen is dit tot op heden altijd zeer snel. Dat is iets wat het bedrijf zal moeten volhouden.

Apple en Microsoft voorzien toestellen die voorzien zijn van iOS en Windows 10 Mobile direct van updates na het beschikbaar komen van een nieuwe versie. Dat is iets waar Android nu al op wordt afgerekend maar dat zal in de toekomst niet minder worden. Het grootste probleem ligt echter nog steeds bij de Android-fabrikant die geen updates uitbrengen voor hun toestel of extreem traag.

De reden daarvoor ligt vaak bij de hoeveelheid aanpassingen ze moeten doen om Android goed samen te laten werken met de skin die ze voor Android hebben ontwikkeld. Ook moet vaak ondersteuning voor unieke features worden toegevoegd, bijvoorbeeld een vingerafdrukscanner of bepaalde camera componenten. Hierover meldt Android Police echter niets, het lijkt er dus op dat Google geen plannen heeft om de updates vanuit fabrikanten te versnellen.

Voor Android-toestellen van partners geldt dat ze minimaal 18 maanden van updates moeten worden voorzien na lancering. Dit is echter nog steeds geen harde eis van Google, waardoor niet alle fabrikanten zich hieraan houden.

Verwacht wordt dat Google later deze week een nieuwe versie van Android zal presenteren genaamd Android M. Later dit jaar zal deze versie vervolgens officieel beschikbaar komen en een definitieve naam krijgen. Ook zullen er dan nieuwe Nexus-toestellen worden gepresenteerd.