Google gaat zijn eigen classificatiemethode voor apps en games in de Google Play Store inruilen, in plaats daarvan gaat het gebruik maken van de internationale iconen die door de International Age Rating Coalition zijn samengesteld. In Europa is PEGI verantwoordelijk voor de classificaties.

Google stopt met de eigen classificatie en stapt over op dezelfde classificatiemethode als die nu voor games wordt gebruikt. In Europa is PEGI verantwoordelijk voor deze classificaties en daar zal Google dan ook mee gaan samenwerken.

Google gaat voortaan aan alle ontwikkelaars die een app toevoegen een vragenlijst voorleggen, op basis van deze vragenlijst wordt vervolgens automatisch een PEGI-leeftijd gekoppeld aan de app of game. PEGI zal vervolgens steekproefgewijs apps controleren en indien nodig de classificatie aanpassen.

PEGI zal daarnaast ook in actie komen als er een classificatie is uitgedeeld en er vervolgens klachten over binnenkomen. Verder past Google het classificatiesysteem ook aan dat het per regio kan verschillen. In sommige landen worden strenger gedacht over de classificaties dan in andere landen. In Australië zijn ze bijvoorbeeld een heel stuk strenger, maar ook tussen de verschillende Europese landen zijn nog weleens verschillen te ontdekken.

Google kiest voor het wijzigen van het classificatiesysteem omdat steeds meer kinderen gebruik maken van de Google Play Store en het PEGI-systeem een goede naam heeft.