Microsoft heeft bekendgemaakt wat de adviesprijzen worden voor Windows 10-licenties. Windows 10 Home gaat 119 dollar kosten en voor Windows 10 Pro moet 199 dollar worden betaald. Daarmee zijn de adviesprijzen gelijk aan die van Windows 8.1. Het goedkoopste is echter om een bestaande Windows 7 of Windows 8-licentie te upgraden naar Windows 10, dat is gratis.

Hoewel veel mensen wel ergens een legale Windows 7 of Windows 8-licentie hebben liggen, zijn er ook mensen die dat niet hebben. Die mensen zullen straks een Windows 10-licentie moeten aanschaffen als ze willen upgrade naar het nieuwe besturingssysteem van Microsoft. De prijzen van de Windows 10-licenties zijn in dollars gelijk gehouden aan die van de Windows 8.1-licenties.

Als Microsoft de europrijzen ook gelijk gaat houden betekent dat een adviesprijs voor Windows 10 Home van 119 euro en een adviesprijs van 279 euro voor Windows 10 Pro. Daar moet wel meteen bij worden opgemerkt dat veel webwinkels onder die prijzen duiken. Zie onze prijsvergelijker.