Het lijkt erop dat Microsoft in zijn nieuwe Windows 10 Mobile-build met versienummer 10149 een Android-engine heeft toegevoegd van Project Astoria. Daarmee is het mogelijk om Android-code binnen Windows uit te voeren. Het Windows-besturingssysteem is ongeveer 300MB groot en daarnaast is er nog een package genaamd Project A van 100MB.

Microsoft maakte eerder al bekend dat het mogelijk wordt om bestaande Android, iOS en web-apps te converteren naar een Windows 10-app. Aangezien het onmogelijk is om alle code om te bouwen naar een Windows-alternatief is Project Astoria ontwikkeld, daarmee is het mogelijk Android-code binnen Windows uit te voeren. In de package van Project A zijn verschillende dll’s te vinden maar ook een framework voor Android op Windows-apps en een Android-bestandssysteem, debugger en Hyper-V-drivers.

Microsoft lijkt daarmee vooral flinke ondersteuning toe te voegen voor het converteren van Android naar Windows-apps. Of iOS-apps beter te converteren zijn, of juist moeilijker, is iets waar Microsoft binnenkort ongetwijfeld meer informatie over naar buiten zal brengen.