Dat Samsung ook werkt aan een ronde smartwatch is inmiddels geen verassing meer, wel dat Samsung aan de binnenkant gebruik gaat maken van een zelf ontwikkelde Exynos-processor. De vorige smartwatch van Samsung, de Gear S (review), beschikte nog over een Qualcomm-processor.

Het begint er steeds meer op te lijken dat Samsung volledig heeft gebroken met Qualcomm en we geen enkel nieuw Samsung-product meer hoeven te verwachten met een Qualcomm-chip. Sammobile meldt nu op basis van anonieme bronnen dat het Zuid-Koreaanse bedrijf in zijn nieuwe smartwatch een Exynos-chip gaat gebruiken.

In de nieuwe ronde smartwatch van Samsung, waarschijnlijk de Gear A, zou een Exynos 3472-chip komen te zitten. Een dualcore processor met een kloksnelheid van maximaal 1,2 GHz en een Mali 400 MP4-gpu met een kloksnelheid van 450 MHz. Verder zou het horloge 768MB aan werkgeheugen krijgen en 4GB aan opslagcapaciteit. Deze chip moet krachtig genoeg zijn om goede prestaties te leveren, maar aan de andere kant energiezuinig genoeg om een goede accuduur neer te zetten. Welke architectuur Samsung gebruikt voor deze chip is onduidelijk. Wel zou er in de chip Bluetooth 4.1-ondersteuning zijn ingebakken en komt er een aparte variant met ook Wifi 802.11 b/g/n. De smartwatch krijgt volgens Sammobile ook nog een GPS, accelerometer, gyrometer, barometer en hartslagsensor. Uiteraard kiest Samsung opnieuw voor Tizen als besturingssysteem en niet voor Android Wear.

De Exynos-chips worden door Samsung zelf ontworpen en geproduceerd, sinds begin van dit jaar zijn de Exynos-chips weer helemaal terug van weggeweest. Samsung heeft flink geïnvesteerd in zijn chipdivisie en met succes. De Exynos-chip van de Galaxy S6 (review) is veruit de snelste mobiele chip die op dit moment beschikbaar is.