Google is bezig om ondersteuning voor visual voicemail in Android in te bakken. In de nieuwe versie van Android die dit najaar moet verschijnen zal ondersteuning ervoor zijn opgenomen. Android M wordt in oktober of november verwacht.

Met ondersteuning voor visual voicemail wordt het een stuk eenvoudiger om je voicemail af te luisteren, wel moet de telecomprovider ondersteuning bieden voor visual voicemail. Op dit moment biedt alleen T-Mobile in Nederland ondersteuning voor visual voicemail op de iPhone.

Om je voicemail af te luisteren moet je bij de meeste providers 1233 bellen om vervolgens een audio-opname af te luisteren. Met visual voicemail hoeft dat niet meer maar ontvang je gewoon een bericht op je telefoon met de audio-opname als iemand je voicemail heeft ingesproken. Een heel stuk handiger en bovendien ook een stuk sneller.

Als je vrienden hebt die wel een voicemail hebben, maar deze nooit afluisteren is de kans aanwezig dat ze dit wel weer gaan doen als er ondersteuning is voor visual voicemail.

In Nederland werkt visual voicemail in Android M op dit moment nog niet, geen enkele provider biedt ondersteuning voor deze Android-implementatie. Of dat gaat veranderen in de toekomst is nog even afwachten, het zou ook nog kunnen dat providers er in Nederland geld voor gaan vragen.