1 min Devices

Google presenteert Android M eind deze maand

Google gaat eind deze maand een nieuwe versie van Android presenteren met de naam Android M. Google zal de nieuwe versie van zijn besturingsysteem presenteren tijdens Google I/O, de ontwikkelaarsconferentie van Google. Wat de definitieve naam van Android M wordt is nog onduidelijk.

Google heeft in het programma van Google I/O per ongeluk melding gemaakt van Android M, waardoor duidelijk is dat het bedrijf deze nieuwe versie zal presenteren. Welk versienummer Google zal hanteren is onduidelijk, dit kan Android 5.2 zijn maar ook Android 6.0, al ligt het eerste meer voor de hand.

Android M zal uiteindelijk later dit jaar nog een definitieve naam krijgen, daarover wordt inmiddels druk gespeculeerd; Android Mars, Android Marshmallow, Android M&MS, etc. Het zal in elk geval iets zoets zijn, want daar zijn alle Android-versies naar vernoemd.

Wat natuurlijk een belangrijkere vraag is, wat is er nieuw in Android M? Op basis van de geplande sessies voor ontwikkelaars valt af te leiden dat er een sessie is over "Voice Access", een manier om apps handsfree aan te sturen met hun stem. Verder zijn er nog sessies over interrupties, notificaties en bediening van het volume.