Google heeft inmiddels ook bekendgemaakt waarom de modulaire smartphone is uitgesteld tot volgend jaar, er is een probleem met de manier waarop de blokjes worden bevestigd aan het frame, hiervoor wordt gebruik gemaakt van magnetisme, maar dit blijkt niet sterk genoeg.

Gisteren konden we al meldden dat Project Ara, Google’s modulaire smartphone, is uitgesteld tot 2016. Reden voor het uitstellen werd niet gegeven, maar door de enorme media-aandacht heeft Google toch wat duidelijkheid geschept. Reden voor het uitstellen tot volgend jaar is de bouwkwaliteit en dan specifiek de manier waarop de blokjes op het frame worden bevestigd.

De blokjes worden nu door middel van een sterke magneet vastgezet op het frame. Dat werkt op zich prima maar bij standaard smartphonetesten, zoals een val- en gooitest bleken de blokjes niet altijd op hun plek te blijven zitten. Als de modulaire smartphone iets te hard op tafel wordt gegooid kunnen de blokjes zomaar loslaten, iets wat niet acceptabel is. Het is namelijk best vervelend als je je telefoon te hard op tafel legt en je moet vervolgens alle blokjes er opnieuw op klikken en het toestel opnieuw opstarten.

Het toestel ligt nu weer op de tekentafel bij Google en het bedrijf gaat op zoek naar een betere bevestiging zodat de blokjes wel goed blijven zitten.