2min

Honor heeft de Honor 7 nu ook in Nederland beschikbaar gemaakt, het toestel verscheen eerder deze zomer als in China, maar nu gaat het toestel ook in Europa in de verkoop. Het is het nieuwe vlaggenschip van Honor, dat probeert betaalbare innovatieve smartphones op de markt te brengen.

Honor is een volledige dochteronderneming van het grote Huawei, dat zelf ook smartphone op de markt brengt, Honor moet echter het jonge en innovatieve merk zijn, waar Huawei de stabiele grote broer is. Tot op heden heeft Honor in Nederland een aantal toestellen uitgebracht, maar een hele grote indruk hebben ze nog niet gemaakt.

Mogelijk kan de Honor 7 daar verandering in brengen. De Honor 7 is de opvolger van de Honor 6 en het vlaggenschip van het Chinese merk. De Honor 7 beschikt over een 5,2 inch scherm met een Full HD-schermresolutie. Honor maakt gebruik van de mobiele processoren van HiSilicon, een andere dochteronderneming van Huawei, in deze smartphone is gekozen voor de Kirin 935, een octa-core processor, in combinatie met 3GB aan werkgeheugen geplaatst en 16GB aan opslagcapaciteit.

Aan de achterkant van het toestel is een 20 megapixel-camera aanwezig welke bij Sony vandaan komt, direct daaronder is een vingerafdrukscanner te vinden waarmee het toestel is te ontgrendelen. Honor heeft de technologie van de vingeradrukscanner verder verbeterd, zodat bij elke ontgrendeling het toestel de vinger van de gebruiker beter leert kennen en daardoor steeds beter de vinger weet te herkennen. Aan de voorkant is tot slot gekozen voor een 8 megapixel camera.

Verder heeft Honor een extra knop toegevoegd aan de zijkant van het toestel, de zogenaamde Smart Key, hiermee kunnen bijvoorbeeld spraakopdrachten worden gegeven, of worden gezocht in Google.

De Honor 7 wordt geleverd met Android 5.0 en Emotion UI 3.1, laatstgenoemde is Huawei’s softwareschil voor Android. Het toestel is vanaf morgen verkrijgbaar bij diverse webshops in het grijs en het zilver.