2min

LG organiseert op 1 oktober een evenement waarbij het waarschijnlijk een nieuwe smartphone zal presenteren met twee schermen aan de voorzijde. Het eerste scherm is normaal zoals elk toestel, het tweede scherm zit daarboven en is een klein langwerpig horizontaal scherm speciaal voor notificaties.

LG organiseert op 1 oktober een eigen evenement in New York, dat blijkt uit de uitnodiging die enkele internationale media hebben ontvangen. Het zou gaan om een smartphone-evenement, waarschijnlijk voor de V10-smartphone, het nieuwe toestel lijkt iets met een film te maken te hebben aangezien de uitnodiging een duidelijke hint is richting de filmwereld.

Het unieke aan de V10-smartphone is dat die over twee schermen beschikt, een normaal scherm van naar verluidt 5,7 inch met een QHD-schermresolutie van 2560 x 1440 pixels. Met daarboven een horizontaal scherm speciaal voor notificaties en widgets. Het kleine scherm voor de notificaties is overigens minder breed dan het hoofdscherm want aan de linkerkant zitten nog de frontcamera en enkele sensoren verwerkt.

Een voordeel van een dergelijk concept is dat bij notificaties niet het hele scherm hoeft te worden ingeschakeld wat ongetwijfeld zal schelen in accuduur. Of het ook mooi is zal de presentatie straks moeten gaan uitwijzen. Verder zou LG hebben gekozen voor een 16 megapixel camera aan de achterzijde, een vijf megapixel camera aan de voorzijde en aan de binnenkant een Snapdragon 808-chip met 3GB aan werkgeheugen. Of de naam V10 ook behouden blijft of dat dit alleen een interne naam is, is nog onduidelijk. Er gaan geruchten dat LG de naam G4 Note overweegt. Wat een slimme zet zou zijn gezien Samsung net besloten heeft geen Note 5 uit te brengen in Europa.