Apple verkoopt sinds vandaag de iPad Pro in 40 landen, waaronder Nederland en België, deze iPad moet gelden al een pc-vervanger en daarvoor heb je natuurlijk ook een toetsenbord en eventueel stylus-pen nodig. Die moet je van Apple echter los erbij aanschaffen. Logitech speelt daar slim op in door met een beter en goedkoper toetsenbord te komen dan Apple zelf.

Als je de iPad Pro wil kopen met een Apple Smart Keyboard moet je hiervoor nog eens 179 euro op tafel leggen. Dit toetsenbord en tevens cover is op dit moment nog niet verkrijgbaar, Apple stelt op de website dat het toetsenbord ergens in november beschikbaar zal komen.

Ondertussen heeft Logitech ook een toetsenbord ontwikkeld en gepresenteerd voor de iPad Pro dat op papier zelfs beter is als het toetsenbord van Apple en niet geheel onbelangrijk ook nog eens goedkoper. Het toetsenbord van Logitech kost namelijk 169 euro en beschikt over toetsverlichting zodat je in het donker goed kan zien welke toetsen je indrukt. Een belangrijke feature die op Apple’s toetsenbord ontbreekt.

Verder kan het toetsenbord van Logitech ook automatisch verbinden met de iPad Pro via de speciale smart connector en dient het toetsenbord van Logitech ook als smart cover. Het mag duidelijk zijn dat het toetsenbord van Logitech een betere aankoop is als het toetsenbord van Apple.

Grote vraag is natuurlijk of Apple het niet vervelend is dat een partner nu gaat lopen met de omzet uit de accessoires. Daar lijkt geen sprake van want als je nu de iPad Pro gaat bestellen op de website van Apple, vraagt Apple zelf of je misschien het Logitech-toetsenbord erbij wil kopen. Die vraag zal waarschijnlijk verdwijnen als het toetsenbord van Apple zelf beschikbaar is gekomen, maar op dit doet Logitech goede zaken. Het toetsenbord van Logitech is verkrijgbaar in het rood, blauw en zwart.