1 min

Apple heeft bekendgemaakt dat er een probleem kan optreden tijdens het opladen van de iPad Pro, de tablet kan dan namelijk vastlopen, waarbij de gebruiker het apparaat opnieuw moet opstarten wil deze weer te gebruiken zijn. Wat de oorzaak is van het probleem weet Apple nog niet, het bedrijf onderzoekt dit momenteel nog.

Apple heeft op de eigen website het probleem met de iPad Pro bevestigd. Tijdens het opladen van de iPad Pro kan het besturingssysteem vastlopen en hierdoor reageert de iPad Pro niet meer. De enige manier om de iPad Pro weer aan de gang te krijgen is door het toestel geforceerd opnieuw op te starten, dit is mogelijk door de stand-by-knop en de home-knop samen tien seconden ingedrukt te houden tot het Apple-logo in beeld verschijnt.

Apple onderzoekt momenteel het probleem nog en zal mogelijk binnenkort met een oplossing komen voor de problemen. Waarschijnlijk komt Apple met een software-update die het probleem gaat verhelpen, mocht er sprake zijn van een hardwarefout, dan zal Apple mogelijk een terugroepactie moeten organiseren. Het ligt echter voor de hand dat het probleem is op te lossen via een software-update.

De iPad Pro is een nieuwe iPad van Apple, in tegenstelling tot de normale iPads is dit model een heel stuk groter en beschikt het over een 12,9 inch scherm. Ook heeft Apple zelf een toetsenbord ontwikkeld voor deze iPad zodat die ook productief is te gebruiken.