2min

Volgens de Italiaanse website HDBlog.it heeft Samsung ervoor gekozen om bij de Galaxy S7 opnieuw zijn strategie aan te passen. Dit jaar verschenen de Galaxy S6 en Galaxy S6 Edge met beide een 5,1 inch scherm, waarvan de Edge-variant was gebogen. Volgens de Italianen krijgt de Galaxy S7 een 5,2 inch scherm en de Galaxy S7 Edge een 5,7 inch scherm.

Samsung heeft dit jaar zijn mobiele strategie omgegooid en hoewel we ons konden vinden in veel van Samsung’s keuzes waren er ook een aantal twijfelachtig en die gaat het bedrijf komend jaar mogelijk corrigeren. Dit jaar presenteerde Samsung de Galaxy S6 en S6 Edge (review) met beide een 5,1 inch-scherm, Later verscheen nog de Galaxy S6 Edge+ (review) met een 5,7 inch scherm. Vooral de naam Galaxy S6 Edge+ vonden wij te verwarrend voor de consument.

Met de Galaxy S7 zou Samsung dat willen gaan rechtzetten door het kleine Edge-model te schrappen. De S7 zou een 5,2 inch scherm krijgen en de S7 Edge een 5,7 inch-model. Daarmee zou de Edge Plus waarschijnlijk komen te vervallen, hopelijk keert dan de Galaxy Note weer gewoon terug, want het schrappen van dat toestel in Europa begrijpen wij nog steeds niet. Dat heeft Samsung gewoon verkopen en dus geld gekost.

Volgens de Italianen zou Samsung ook overwegen om het microSD-slot te laten terugkeren in de Galaxy S7, hoewel het bedrijf veel kritiek heeft gekregen met het weglaten ervan, zorgt het wel voor meer winstgevendheid. Mensen die meer opslagcapaciteit willen moeten een groter en dus duurder toestel kopen. Apple verdient op die manier al jaren een flinke smak geld, zeker door het instapmodel op 16GB te houden.

Voor Samsung zal het winstaandeel uit de verschillende configuraties een stuk kleiner zijn aangezien het instapmodel al over 32GB beschikt. Een terugkeer van het microSD-slot is dan ook zeker mogelijk en met de nieuwe Android-feature flex storage kan die ruimte gebruikt worden als interne opslagruimte. Een verwisselbare batterij zien wij niet terugkeren, aangezien Samsung zal blijven kiezen voor een hoogwaardige behuizing en die zijn simpelweg niet te openen.