Op 12 januari staakt Microsoft de ondersteuning voor alle Internet Explorer-versies voor versie 11. Microsoft wil afscheid nemen van oude software die niet meer voldoet aan de eisen van vandaag de dag. Het bedrijf heeft ook besloten om gebruikers hierop te gaan attenderen door een zogenaamde "end-of-life"-mededeling te tonen in de oude browsers. Deze mededeling moet gebruikers aansporen hun browser te updaten.

Met Windows 10 is de toekomst van Internet Explorer eigenlijk als bezegeld, in deze nieuwe Windows-versie is Internet Explorer naar de achterkant verdwenen en staat nu Microsoft Edge als standaard browser geïnstalleerd. In voorgaande Windows-versies is Internet Explorer nog wel dominant aanwezig en daar moeten gebruikers dus mogelijk gaan updaten.

Microsoft heeft besloten alleen de laatste versie voorlopig te blijven ondersteunen en dat is Internet Explorer 11, alle voorgaande edities ontvangen vanaf 12 januari geen updates meer. Gebruikers kunnen via Windows Update eenvoudig de nieuwste versie van Internet Explorer downloaden. Gebruikers die dat niet doen of nog niet hebben gedaan zullen straks een mededeling gaan krijgen in Internet Explorer dat hun browser is verouderd en niet langer wordt ondersteund. Deze mededeling moet mensen aansporen om te gaan updaten.

Dat Microsoft stopt met de ondersteuning van oude versies van Internet Explorer is een logische stap, de browsers zijn verouderd en kunnen niet mee met de huidige webstandaarden.