2min

Microsoft heeft bekendgemaakt dat het een update heeft doorgevoerd in Internet Explorer 11 waardoor deze versie nu nog beter oude versies van Internet Explorer kan emuleren. Het heeft zelfs ondersteuning toegevoegd voor Internet Explorer 5. Op 12 januari 2016 stopt Microsoft met de ondersteuning van veel oude Internet Explorer-versies en dus moeten bedrijven nu echt gaan updaten.

Veel bedrijven die nog gebruik maken van oude Internet Explorer-versies doen dat vaak niet uit luiheid, maar omdat ze verouderde applicaties hebben draaien die afhankelijk zijn van een specifieke versie van Internet Explorer en ze bang zijn dat dit niet goed meer werkt als de software wordt bijgewerkt.

Hoewel het waarschijnlijk tijd is om ook die applicaties te gaan herzien heeft Microsoft nu een oplossing voordat daar geld of tijd voor is, in Internet Explorer 11 is de mogelijkheid om oude versies te emuleren fors uitgebreid. Zo kunnen websites nu zelfs worden geopend in Internet Explorer 5.

Deze uitbreiding komt op een goed moment want op 12 januari 2016 stopt de ondersteuning van alle verouderde versies van Internet Explorer. Op die datum zal Microsoft alleen nog de meest recente versie van Internet Explorer ondersteunen. Het doek voor Internet Explorer is eigenlijk al gevallen want in Windows 10 heeft Microsoft gekozen voor Edge als standaardbrowser. Een nieuwe browser van het bedrijf uit Redmond die Internet Explorer zal gaan vervangen. Internet Explorer 11 is op dit moment nog wel aanwezig in Windows 10, maar dat is puur voor de bedrijven met verouderde applicaties die afhankelijk zijn van Internet Explorer. Waarschijnlijk trekt het bedrijf binnen nu en twee jaar definitief de stekker uit Internet Explorer.