2min Devices

Het doek valt 12 januari voor Internet Explorer

Microsoft heeft opnieuw een waarschuwing uitgestuurd om te waarschuwen dat het op 12 januari stopt met het ondersteunen van Internet Explorer 10 en ouder. Voor gebruikers van Windows Vista, 7, 8 en 8.1 blijft Internet Explorer 11 over, voor Windows 10-gebruikers is Internet Explorer eigenlijk al afgeschreven en is Microsoft Edge in de plaats gekomen.

Microsoft stopt met het onderhouden van verouderde versies van Internet Explorer, het internet is de afgelopen jaren enorm gegroeid en uitgebreid en het is tijd om afscheid te nemen van oude versies. Daarom trekt het bedrijf de stekker uit alle versies van Internet Explorer voor versie 11.

In Windows 10 is Internet Explorer 11 ook nog op de achtergrond aanwezig voor bedrijven, maar Microsoft promoot zijn nieuwe browser Edge meer in Windows 10. Het tijdperk van Internet Explorer wordt op termijn achter ons gelaten.

Op 12 januari wordt de ondersteuning van alle oude Internet Explorer-versies gestaakt en dat betekent dat er geen beveiligingsupdates meer worden uitgegeven en Internet Explorer dus nog gevoeliger wordt voor malware. Als je een fanatieke Internet Explorer-gebruiker bent is het dus verstandig om te upgraden naar Internet Explorer 11. Voor systeembeheerders is het belangrijk dat ze deze maand nog een upgrade uitrollen op het bedrijfsnetwerk naar Internet Explorer 11 als dat nog niet is gebeurd.

Trek ook vooral even aan de bel bij de IT-afdeling op je werk als je nog met een oude versie van Internet Explorer zit te werken.

Daarnaast zijn er natuurlijk ook prima alternatieven voor handen zoals Google Chrome en Mozilla Firefox.

Bron:Microsoft