1 min

Bol.com heeft ondersteuning voor vingerafdrukscanners toegevoegd in zijn Android-app. Hierdoor is het mogelijk in te loggen en bestellingen te plaatsen met je Bol.com-account door je vingerafdruk te gebruiken. De feature werkt op alle Android-toestellen met een vingerafdrukscanner.

De webwinkel probeert op deze manier gebruik te maken van de nieuwe mogelijkheden die smartphones bieden en om het gebruik van wachtwoorden overbodig te maken. De vingerafdrukscanner van HTC, Huawei en Samsung-toestellen wordt ondersteund. Op iOS werkte deze feature al langer, maar op Android is de implementatie nu nog niet uniform en daardoor ingewikkelder.

In Android 6.0 heeft Google pas ondersteuning voor vingerafdrukscanners toegevoegd, waardoor er één uniforme methode komt voor deze scanners en ontwikkelaars het sneller kunnen implementeren op Android. Aangezien veel smartphonefabrikanten nog bezig zijn met de upgrade naar Android 6.0 heeft Bol.com ervoor gekozen al de losse scanners individueel te ondersteunen.

Bol.com stelt de eerste webwinkel te zijn in Nederland en België die dit aanbiedt, het volledige bestelproces is volgens Bol.com met de vingerafdruk af te ronden zolang je gebruik maakt van een creditcard-betaling. Als iemand met iDeal betaald moet de betaling wel handmatig worden geverifieerd. De banken zijn nog niet zover op Android, alleen de ING-bank biedt op iOS ondersteuning voor de vingerafdrukscanner.