1 min

Google gaat in de volgende versie van Android, Android M, waarschijnlijk standaard ondersteuning bieden voor vingerafdrukscanners. Hierdoor hoeven fabrikanten die een toestel produceren met een vingerafdrukscanner minder aanpassingen te doen in de broncode van Android. Daarnaast kunnen apps dan ook gebruik gaan maken van de vingerafdrukscanner.

Volgens de website Buzzfeed gaat Google de ondersteuning voor vingerafdruk authenticatie inbouwen in Android M. Android M zal waarschijnlijk volgende maand worden gepresenteerd tijdens Google I/O, de vraag is nog even of dan meteen de definitieve versie van Android M verschijnt of dat deze pas na de zomer beschikbaar zal komen. Google zelf weigert vooralsnog de berichtgeving te bevestigen.

Steeds meer smartphones maken gebruik van vingerafdrukscanners en veel fabrikanten lijken de intentie te hebben om deze in de toekomst te gaan toepassen. Google probeert er alles aan te doen om Android-updates zo snel mogelijk bij de eindgebruiker te krijgen, dus het inbouwen van ondersteuning voor een functie die veel gebruikt wordt of gaat worden ligt dan voor de hand. Fabrikanten hoeven dan niet langer zelf de broncode aan te passen wat weer een hoop tijd scheelt. Verder is het beter voor het Android-ecosysteem als het gebruik van vingerafdrukscanners wordt gestandaardiseerd zodat ook apps er toepassingen voor kunnen schrijven.