1 min

Google heeft bekendgemaakt dat het maar liefst vijf miljoen Google Cardboards heeft verscheept, dat is de kartonnen virtual reality-bril waar je je smartphone in kan steken. In totaal zijn er nu ook al zo’n 25 miljoen virtual reality-app voor Android gedownload, waarvan 10 miljoen in de laatste twee maanden.

Virtual Reality en dan vooral Virtual Reality gaming gaat in 2016 heel groot worden. Dit jaar verschijnen er voor het eerst echt professionele brillen die helemaal geoptimaliseerd zijn voor virtual reality. Het afgelopen jaar hebben Google en Samsung deze markt lichtjes bediend met omhulsels waar je je smartphone in kan schuiven. Google had de zeer simpele maar effectieve Google Cardboard ontworpen, een bril van karton waar je je smartphone in kan schuiven en Samsung kwam met de Gear VR, een plastic bril waar je je smartphone in kan schuiven.

Google heeft nu bekendgemaakt dat het meer dan 5 miljoen van die kartonnen brillen heeft verscheept. Ook geeft Google aan dat de Android-apps die geschikt zijn om VR-omgevingen te bekijken steeds populairder worden en het aantal app downloads fors omhoog aan het gaan is. In totaal zijn er nu 25 miljoen downloads van VR-apps waarvan er de afgelopen twee maanden tien miljoen hebben plaatsgevonden.