1 min

De CEO van OnePlus, Carl Pei, heeft bekendgemaakt dat ze de OnePlus 3 aan het einde van het tweede kwartaal gaan presenteren. Het nieuwe model moet een stuk competitiever worden dan zijn voorganger en meer in lijn zijn met het eerste model.

Pei liet weten dat de OnePlus One een sterker toestel was dan de OnePlus 2. De specificaties waren gelijk aan de topmodellen die dat jaar verschenen terwijl de prijs echt veel lager was. Het afgelopen jaar verscheen de OnePlus 2, die was al een stukje duurder dan zijn voorganger, de specificaties waren op zich ook wel in orde, maar Qualcomm wist vorig jaar niet te brengen wat het normaal wel doet, waardoor Samsung bijvoorbeeld veel sterker was. Ook heeft Samsung het afgelopen jaar de prijs van zijn vlaggenschip, de Samsung Galaxy S6, vrij snel in prijs verlaagd. Alles bij elkaar was het verschil tussen de OnePlus One groter met de concurrentie dan bij de OnePlus 2, en dat wil Pei bij de OnePlus 3 weer voor elkaar zien te krijgen.

De grote vraag is natuurlijk in hoeverre OnePlus in staat is om opnieuw met zo’n scherm aanbod te komen. De concurrentie op de smartphonemarkt is echt heel groot en er zijn tegenwoordig steeds meer merken die toestellen aanbieden tegen hele scherpe prijzen. Eind juni zullen we weten of Pei geslaagd is in zijn missie om hoge ogen te gooien met de OnePlus 3.