1 min Devices

‘Oudere Lumia’s gaan deze maand naar Windows 10 mobile’

Volgens Evan Blass van VentureBeat is Microsoft van plan om later deze maand te beginnen met het verspreiden van de update naar Windows 10 mobile, voor Lumia-toestellen die nu nog op Windows Phone 8.1 vast zitten. Blass baseert zich op een e-mail van Microsoft, welke richting partners is verstuurd.

In de mail zou vermeld zijn dat de update uiterlijk voor eind maart beschikbaar komt. De update zou niet voor alle types toestellen die vastzitten op Windows Phone 8.1 worden uitgebracht. Zo moeten eigenaars van de Lumia 920 en Lumia 1020 langer wachten.

De update wordt naar verluidt passief uitgerold, wat betekent dat gebruikers in eerste instantie geen melding van de beschikbaarheid krijgen. Om de update te verkrijgen zullen gebruikers zodoende handmatig moeten zoeken. Pas op termijn wordt aangedrongen op het uitvoeren van de update.

Microsoft was eigenlijk van plan om de update voor oudere toestellen voor de afgelopen jaarwisseling uit te brengen, maar deze belofte kon niet worden ingewilligd. Sindsdien heeft het Amerikaanse bedrijf geen nieuwe planning meer bekendgemaakt.

Bron:VentureBeat