De gemiddelde Nederlander met een abonnement op een streamingdienst maakt er gretig gebruik van. Uit onderzoek van Telecompaper blijkt dat er door deze mensen gemiddeld een uur per dag wordt gekeken naar films en series via on-demand diensten.

Als naar de totale bevolking wordt gekeken, wordt ongeveer 5 procent van de dagelijkse kijktijd aan streamingdiensten besteed. Dit komt neer op een kwartier per dag. Het verschil zit ‘m in het feit dat niet elke Nederlander is aangesloten bij een streamingdienst zoals Netflix, Videoland Unlimited of NLziet.

In Nederland is Netflix de meest populaire dienst voor videostreaming, volgens de meest recente cijfers zijn er 1,3 miljoen gezinnen op de dienst aangesloten. Mensen zonder TV-abonnement zijn gemiddeld genomen wel vaker aangesloten bij een streamingdienst.

Het ‘ouderwetse’ televisie-abonnement is vooralsnog absoluut niet uit aan het sterven, slechts 2 procent van de huishoudens heeft zo’n abonnement niet. Ook is het reguliere TV-aanbod qua consumptie nog steeds het meest populair, van de totale kijktijd besteedt men 40 procent aan het ingeprogrammeerde TV-aanbod.