2min

Samsung is vandaag begonnen met de verkoop van zijn nieuwe vlaggenschip, de Samsung Galaxy s7 en Galaxy S7 Edge zijn vanaf vandaag te koop. Iedereen die het toestel in een pre-order heeft besteld krijgt het toestel, als het goed is, vandaag geleverd.

De Samsung Galaxy S7 heeft een adviesverkoopprijs van 699 euro en de Samsung Galaxy S7 Edge heeft een adviesverkoopprijs van 799 euro. De toestellen werden eind februari gepresenteerd in Barcelona, voorafgaand aan het Mobile World Congress.

In tegenstelling tot vorig jaar hanteert Samsung wel een nieuwe strategie, de S6 en de S6 Edge beschikte beide over een 5,1 inch scherm, daar is Samsung vanaf gestapt, de Galaxy S7 heeft nog steeds een 5,1 inch scherm, maar de S7 Edge beschikt over een 5,5 inch scherm. Wel hebben beide toestellen nog steeds een QHD-resolutie van 2560 x 1440 pixels.

Samsung heeft qua ontwerp weinig geïnnoveerd met de Galaxy S7, het ontwerp is vrijwel identiek aan de S6, het ontwerp is op een aantal punten wel geperfectioneerd. Verder heeft Samsung ook geluisterd naar zijn gebruikers, vorige jaar waren er klachten over het gebrek aan een microSD-slot, de mogelijkheid om de accu te wisselen en het ontbreken van waterdichtheid. In twee van de drie punten heeft Samsung volledig voorzien, het microSD-slot is teruggekeerd en het toestel is weer stof en waterdicht. De accu is helaas niet verwisselbaar, maar Samsung heeft de accucapaciteit wel vergroot, waardoor de meeste mensen twee dagen kunnen doen met een volgeladen accu en de zeer intensieve gebruiker moet nu ook zeker het einde van de dag halen, waardoor een accuwissel overbodig is geworden.

Samsung heeft verder in het toestel weer de laatste nieuwe chipset van het bedrijf gestopt. In dit geval de Exynos 8-processor. Welke opnieuw een fors stukje sneller is dan zijn voorganger. Samsung heeft de afgelopen jaren fors geïnvesteerd in zijn chipontwikkeling en dat werpt duidelijk zijn vruchten af. Verder heeft Samsung met de Galaxy S7 fors geïnvesteerd in de camera, deze is nu in staat om hele goede foto’s te maken in het donker. De camera is zo goed dat die meer kan fotograferen dan de gebruiker met zijn ogen kan zien.